fbpx

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Uhhmmmm, frisk bagte kanelsnegle. Bare tanken får tænderne til at løbe i vand.

De er lavet af en dejlig blød dej der også kan bruges til boller, eller måske halvt af hver.

De kan bruges til fødselsdag eller bare en grå vinter eftermiddag når der skal spilles kort med stearinlys

kanelsnegle

Kanelsnegle

Tid i alt: 50 min

Arbejdstid: ca 20min (resten er bagetid)

Fryseegnet: Nej

Ingredienser

——————————-

  • 100g smør
  • 2dl mælk
  • 50g gær
  • 500g mel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 50g sukker

Remonce

  • 100g smør
  • 100g brun farin
  • 3 tsk kanel

1 æg til pensling

 

Opskrift

——————————

  1. Smelt smøret i en gryde. Tilsæt mælken. Væsken skal være fingervarm
  2. Hæld smør og mælk i en skål og smuldr gæren i væsken og rør med en grydeske til gæren er opløst
  3. Tilsæt de andre ingredienser og rør til dejen er ensartet (dejen virker lidt våd, men det er lige sådan den skal være)
  4. Lad dejen hæve i skålen mens du laver remonce
  5. Rul dejen ud i et stort aflangt stykke og smør med remonce
  6. Rul dejen sammen på den brede led så lang pølse
  7. Skær dejpølsen ud i 20 lige store stykker
  8. Sæt stykkerne med snitstykket ned mod bagepladen (prøv at lukke dem lidt i bunden så remoncen ikke løber ud)
  9. Lad dem hæve 30 min under et viskestykke
  10. Pensl dem med et sammenpisket æg
  11. Bag på 200g i 10-12 minutter 

Bag-selv Drømmekage

Vil du slippe for det meste arbejde, er der også mulighed for at købe en færdig mix hvor der kun skal tilsættes vand og olie

fodselsdagsboller

Opskrift på Fødselsdagsboller

Skal du holde fødselsdag er disse bløde lækre boller et must på bordet. Se den lækre opskrift