fbpx

Fødselsdag

Fødselsdag og andre fejringer

Nu kan du gøre fødselsdagen og andre større begivenheder ekstra festlige med danske lækkerier og flot dansk pynt og tilbehør.

Hvad enten du skal holde børnefødselsdag, rund fødselsdag, firmafest eller vil vise venner og kollegaer hvordan vi gør i Danmark, så finder du masser af tilbehør til festen her på siden. Og jeg sender naturligvis til hele verden.

fødselsdagsbord

Opskrift – Fødselsdagsboller

Jeg husker stadig disse fantastiske boller fra jeg var barn og jeg laver dem selv hvergang der skal holdes familiefødselsdag. Ingen fødselsdag uden boller. De hører ligesom til og de bliver altid fantastiske.

Opskrift – Drømmekage fra Brovst

En nem og lækker opskrift på den klassiske Drømmekage fra Brovst med en blød og saftig bund med snasket kokosfyld på toppen.

Dansk børnefødselsdag

Skal du holde en klassiske dansk børnefødselsdag er der nogle elementer der ofte går igen.

Typisk vil fødselsdagsbordet være flot dækket med masser af danske flag og flot pynt. Mange bruger paptallerkner med dannebrug og plastikkopper for både at gøre det festligt og for at slippe for opvasken så de voksne kan koncenterer sig om af give børenne en god dag.

Der vil oftes bliver serveret lyse luftige fødselsdagboller med smør, lagkage og en slags kage mere, som feks Drømmekage fra Brovst eller chokoladekage. Til at skylle lækkerierne ned serveres ofte cacaomælk. Om vinteren er det perfekt med varm cacao med flødeskum og er det lidt moderne kan der også serveres mini-skumfiduser til at putte i den varme cacao.

Traditionelt starter børnene med boller og inden lagkagen skæres for, skal der synges fødselsdagssang og lagkagelysene skal blæses ud. Der skal være et lagkagelys svarende til barnets leveår og de skal alle blæses ud af barnet før lagkagen skæres ud. Barnet har tre forsøg til at blæse alle lysene ud. Lykkes det ikke, siges det at barnet har det antal kærester der er tændte lys tilbage.

I dag er det Oles fødselsdag!
Hurra! Hurra! Hurra!
Han sikkert sig en gave får,
som han har ønsket sig i år,
og dejlig chokolade med kager til.

Hvor smiler han, hvor er han glad.
Hurra! Hurra! Hurra!
Men denne dag er også rar,
for hjemme venter mor og far
med dejlig chokolade med kager til.

Og når han hjem fra skolen går.
Hurra! Hurra! Hurra!
Så skal han hjem og holde fest,
og hvem der kommer med som gæst,
får dejlig chokolade med kager til.

Til slut vi råber højt i kor.
Hurra! Hurra! Hurra!
Gid Ole længe leve må
og sine ønsker opfyldt få –
og dejlig chokolade med kager til.