fbpx

Dansk slik

I Danmark er der rigtig mange der forbinder hygge med lidt godt dansk slik. Er der noget bedre end at servere noget lækkert slik til kaffe, når der er fødselsdag eller når man skal hygge på sofaen fredag aften?

Dansk slik: En sød og hyggelig del af dansk kultur

Danskerne elsker søde sager, og slik er en vigtig del af den danske hyggekultur. Uanset om det er fredag aften eller en sammenkomst med venner, er der næsten altid en skål slik på bordet.

Chokolade, mixposer og lakrids er de mest populære slikvarianter i Danmark. Toms’ Skildpadden, Guld Barren, Marcipanbrødet og Yankiebaren er blandt de mest solgte chokoladeprodukter, mens mixposer som Matadormix, Click Mix, Familieguf, Pingvinblanding, Stjerne Mix og Supermix er favoritter i slikskålen.

Lakrids er også en populær dansk slikvariant, og vi er kendt for at elske den salte smag. Vi er også et af de få lande, der spiser saltlakrids, og det er en smag, der er blevet en del af den danske sliktradition.

Danskere holder fast i traditioner, og de gamle klassikere er stadig populære. Fredagsslik er en fast tradition i mange børnefamilier, hvor man samles og hygger med yndlingsslikket og en god film efter en lang uge med arbejde og skole.

Så hvis du er på udkig efter en sød og hyggelig del af dansk kultur, så er dansk slik bestemt værd at prøve.

Hvor meget slik spiser danskerne?

DTU-rapport afslører, at danskere er de største slikkøbere i verden. Vi køber i gennemsnit 6,6 kg slik om året – mere end svenskerne og dobbelt så meget som englændere og amerikanere.

  • Hver dansker køber i gennemsnit 12,3 kg slik og chokolade om året, når indkøb af chokolade på 5,7 kg lægges oven i slik.
  • Danske børn spiser slik og chokolade to gange om ugen i gennemsnit, mens voksne spiser det næsten tre gange om ugen.
  • De store danske slikmærker, herunder Toms, Anthon Berg, Nørregade Bolcher, Malaco, Kims og Haribo, producerer størstedelen af det slik, der bliver spist i Danmark. Mange af disse mærker har deres oprindelse i Danmark, men f.eks. Haribo er ikke dansk, men stadig et af de mærker, som vi forbinder med dansk slik på grund af dets popularitet i vores barndom.

Klik på logoet for at se udvalget

gajol logo
kims logo
Malaco
haribo logo
nørregade logo
anthon berg logo
toms logo