Drømmekage fra Brovst
Drømmekage fra Brovst
Dette er min absolut yndligskage og jeg servere den både til fødselsdage og tit hvis der kommer gæster i weekenden.
En nem og lækker opskrift på den klassiske Drømmekage fra Brovst med en blød og saftig bund med snasket kokosfyld på toppen.
Drømmekagen stammer tilbage fra 1960, hvor der blev afholdt en kagekonkurrence i Brovst. Her blev kagen lavet af den 13-årige Jytte Andersen, som havde opskriften fra sin mormor. Kort efter var den kendt bl.a. fordi AMO havde trykt den i deres bagekatalog som “Drømmekagen fra Brovst”.
Flere af ingredienserne kan du købe her i shoppen og få sendt den lige til hoveddøren i hele verden. Se længere nede.

Drømmekage fra Brovst
Tid i alt: 40min
Arbejdstid: ca 10min (resten er bagetid)
Fryseegnet: Ja
Ingredienser
——————————-
- 3 æg
- 250g sukker
- 75g smør
- 2dl mælk
- 250g hvedemel
- 3 stk bagepulver
- 1tsk vaniljesukker
Fyld
- 125g smør
- ½dl mælk
- 200g brun farin
- 100g kokosmel
Opskrift
——————————
- Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende
- Smelt smøret, tilsæt mælk og hæld det i dejen
- Bland hvedemel, nagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen
- Lad dejen hæve i skålen et lunt sted med et viskestykke over i 30 min
- Hæld dejen i en form eller bradepande (ca 30×25)
- Bag i en forvarmet ovn på 200g i ca 25 min
- Når der er ca 15min tilbage begynder du at lave fyldet
- Smelt smør, tilsæt mælk og brun farin og lad blandingen koge op
- Tilsæt så kokosmel og hælblandingen ud over kagen når den har bagt 25 min
- Bag kagen videre i 10 min og lad den derefter køle af i fromen/bradepanden
Bag-selv Drømmekage
Vil du slippe for det meste arbejde, er der også mulighed for at købe en færdig mix hvor der kun skal tilsættes vand og olie
Opskrift på Fødselsdagsboller
Skal du holde fødselsdag er disse bløde lækre boller et must på bordet. Se den lækre opskrift