fbpx

Lækre, bløde fødselsdagsboller

Jeg husker stadig disse fantastiske boller fra jeg var barn og jeg laver dem selv hvergang der skal holdes familiefødselsdag. Ingen fødselsdag uden boller. De hører ligesom til og de bliver altid fantastiske.

De er lette at lave, men det kræver selvfølgelig at man har de rigtige ingredienser der nogle steder i verden kan være svære at skaffe. Nogle af ingredienserne kan du købe her i shoppen, men hvis det kniber kan du vælge at købe Fødselsdagsbolle-blandingen fra Amo. Så er der hurtigt lækre boller på det næste fødselsdagsbord.

fodselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Tid i alt: 80min

Arbejdstid: ca 20min (resten er hævetid)

Fryseegnet: Nej, skal helst spises samme dag

Ingredienser

——————————-

  • 100g smør
  • 2dl mælk
  • 50g gær
  • 500g mel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 50g sukker

og 1 æg til pensling

Opskrift

——————————

  1. Smelt smøret i en gryde. Tilsæt mælken. Væsken skal være fingervarm
  2. Hæld smør og mælk i en skål og smuldr gæren i væsken og rør med en grydeske til gæren er opløst
  3. Tilsæt de andre ingredienser og rør til dejen er ensartet (dejen virker lidt våd, men det er lige sådan den skal være)
  4. Lad dejen hæve i skålen et lunt sted med et viskestykke over i 30 min
  5. Slå dejen ned på et bord og del den op i ca 20 boller der sættes på en bageplade med bagepapir
  6. Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem efterhæve et lunt sted i ca 40 min
  7. Pensl dem med et sammenpisket æg og sæt dem i en forvarmet ovn på 220grader i 12-12min
  8. Server og nyd de dejlige fødselsdagsboller på et festligt dækket fødselsdagsbord