fbpx

Flæskesvær

De bedste flæskesvær fra danske producenter. De knaser fantastisk og bringer tankerne tilbage til Danmark

Dansk flæskesvær

Elsker du også de sprøde, salte flæskesvær?

Den nok mest populære i Danmark er Øffer, der smager ligesom den gjorde da vi var børn. Men KiMs laver og så nogle i højkvalitet. Den spørde fra KiMs har mindre fedtkant end den gammeldags. Hvilken er din favorit?

Flæskesværs oprindelse går tilbage til 1800-tallet, hvor man ønskede at udnytte slagtesvinet 100 procent og fandt en metode, hvor den ellers uspiselige hud kunne koges og steges og indtages som snack. Opskriften synes ikke at have ændret sig siden dengang.

I en moderne dansk flæskesværproduktion er det kun en mindre del af skindet, der anvendes, da kvaliteten varierer alt efter, hvor på grisen huden sidder. Det er skindet fra rygstykket, nakken og en del af brystet er af en kvalitet, der kan anvendes til fremstilling af flæskesvær.

Når man laver gammeldags flæskesvær, som de kendes med fedtkant og groft salt, bliver skindet skåret til aflange stykker. Derefter koges stykkerne, så vand og fedt smelter af. Det reducerer mængden af flæskesvær til lidt over 500 gram, og hvis man skønner, at en flæskesvær vejer 3,5 gram, så betyder det, at der bliver cirka 150 flæskesvær. Gammeldags flæskesvær bliver pakket i poser på omkring 50 gram. Det svarer til at en 100 kilo gris kan producere ti poser flæskesvær, som hver indeholder cirka 15 flæskesvær.

Landets største flæskesværproducent i dag er OK Snacks i Ejstrupholm i Midtjylland, der kommercielt har fremstillet de sprøde snacks siden 1982. På OK Snacks fremstilles årligt 1.200 ton, hvilket svarer til, at hver danskere indtager lidt over 200 gram, eller fire poser i løbet af et år. Det er OK snacks der laver Øffer flæskesvær

kims logo