fbpx

Remoulade

Se det store udvalg i lækker, dansk remoulade. Fra dens oprindelse i Frankrig til dens popularitet i Danmark og andre lande er remoulade blevet en uundværlig del af mange retter og snacks. Længere ned kan du læse mere om, hvad remoulade er lavet af, og hvordan den bruges. Køb dansk remoulade online og få sendt den lige til hoveddøren i hele verden

Remoulade

Remoulade er en kold sauce baseret på mayonnaise, og den har sin oprindelse i Frankrig. Navnet kommer fra det franske ord “rémoulade” og blev første gang nævnt omkring 1600-tallet. En fransk kok lavede en sauce med sennep, kapers og løg, og dermed blev remoulade introduceret. Remoulade er normalt af en gullig farve og kan variere i smag og ingredienser. Nogle variationer kan være smagt til med karry og tilsat pickles eller piccalilli.

Remoulade har forskellige variationer rundt om i verden, og den bruges i mange lande, herunder Frankrig, Belgien, Danmark, Holland, Tyskland, Sverige, Norge, Polen, Island og USA. Anvendelsen og opskrifterne på remoulade varierer afhængigt af landet. Det er mest almindeligt at bruge remoulade som tilbehør til pommes frites, roastbeef, smørrebrød eller som topping på hotdogs. Remoulade kan bruges sammen med næsten alt og er meget værdsat af danskerne og skandinaverne generelt.

Dansk remoulade

I Danmark blev en sødere version af remoulade opfundet i det 19. århundrede. Dansk remoulade har en sød-syrlig mild smag og er af en gullig farve. Den blev hurtigt den mest populære version i Danmark, mens andre lande beholdt deres egne variationer. Dansk remoulade er den mest forbrugte version i Danmark, Sverige og Nordtyskland. Selvom remoulade ikke er en dansk opfindelse, betragtes den af mange som en vigtig del af dansk madkultur. Den er især forbundet med ikoniske danske elementer som pølsevogne og pommes frites. Den danske remoulade bruges også ofte til smørrebrød, friturestegt fisk, fiskefrikadeller og hotdogs.

Remoulade er en kold sauce baseret på mayonnaise, der typisk tilsættes ingredienser som hakket kapers, syltede agurker og ansjoser. Den serveres blandt andet til koldt kød, fisk og skaldyr. Dansk remoulade er mayonnaise tilsat fint hakket, sød sennepspickles.

Remoulade er afgørende for det danske smørrebrød og er et must for næsten alle danskere, uanset alder, da denne nationale dyppelse og topping har været og er det første valg, når det handler om lækre supplementer til forskellige fingerfoods, skaldyrsopskrifter og kødretter.

Ordet “remoulade” dukker op i danske kogebøger omkring 1850 og blev serveret på restauranter i København som en fransk delikatesse. Det første opskrift på remoulade stammer fra det franske køkken omkring 1740. Siden dens første fremkomst i Danmark er den blevet en af de mest populære saucer, der sælges og spises ved danske middagsborde, fastfood-steder og restauranter. Der findes omkring 100 forskellige færdige varianter af remoulade at vælge imellem, og danskerne spiser tonsvis af denne gule sød-syrlige remoulade som krydderi og dyppelse, med forskellige smagspræferencer.