fbpx

Dansk JUL

God mad, smuk konfekt, kærlige gaver og masser af hygge med sterinlys. Det er nogle af de dejlige ting ved dansk jul. Skal din jul være lidt mere dansk i år, så se det store udvalg og få sendt lidt dansk hygge lige til hoveddøren – lige meget hvor i verden du er.

Dansk JUL

Julen i Danmark er højsæson for hygge med traditioner og magiske oplevelser. Men hvad er det der gør Dansk jul til noget helt særligt?

Hygge er vigtigt i Danmark året rundt, men til jul skruer vi ekstra op for julehyggen og samles med dem vi holder. Både i løbet af december måned og i selve juledagene. Julefrokoster, julearrangementer og uformelle sammenkomster i venners lag.

Levende lys

Det er en del af den danske jul at der bliver tændt masser af stearinlys For danskere er levende lys en selvfølge ved juletid. Vi benytter os af enhver lejlighed til at få levende lys ind i vores hjem. Både på juletræet, men også i form af adventskranse, juledekorationer og kalenderlys.

Personlige juletraditioner

Julen er meget personlig for danskere, og hver familie har deres egne juletraditioner. Julen skal helst være, som den plejer. Vi bager gerne den samme slags julesmåkager hvert år, og vi synger de samme sange, når vi går rundt om juletræet.

Kasserne med julepynt indeholder ofte ting, som er samlet sammen gennem mange år – både farverige hjerter og guirlander, som er produceret af børnene, men også julekugler og pynt, der er gået i arv. De fleste hjem har traditioner, de har skabt selv. Særlig pynt fra bedstemor, som kommer frem år efter år, spisestel, som kun bliver brugt i julen, eller en voksende samling af Georg Jensen julepynt, der skal op at hænge hvert år.

Julens farver

Den røde og hvide farve ligger i vores dannebrogsflag, og selv om vi ikke er patriotiske, er disse to farver indgroede i dansk jul. Farver som grøn, guld og sølv også at finde i mange danske hjem til jul. Vi holder generelt den røde tråd. Det er stilet og balanceret, og udsmykningen bliver sjælden farveforvirret.

Danskere er også rigtig gode til at invitere naturen indenfor, når der skal julepyntes. Vi er gode til at arrangere fade med kogler, kugler og grene, så de bliver en naturlig del af juleudsmykningen. Hele tilgangen til at hente naturen ind i stuerne og pynte med lidt guld eller sølv, mens vi samtidig formår at holde det helt simpelt, er en del af den særlige skandinaviske æstetik.

Dansk julefrokost

Dansk julefrokost er en tradition der bliver praktiseret både privat og til den årlige julefrokost på jobbet. Ofte er mange weekender i december booket til julefrokoster hos familie, venner og eller på arbejdspladsen. Og der skal være rigeligt med mad og drikke til at sidde over julefrokosten mange timer.

Til en dansk julefrokost bliver der typisk serveret en del forskellige retter i bestemt rækkefølge Først serveres fisken, derpå de kolde retter. Bagefter kommer de lune retter ind. Serveres der på buffet, sætter du op i samme rækkefølge: fisk, koldt og varmt. Efter maden, og gerne med en lille pause, kommer så desserten.

Det er gæsten selv der anretter retten på eget tallerken på et stykke godt rugbrød. Tilbehøret er en meget vigtig del af en dansk julefrokost og det vil være utænkeligt at servere en ret uden det rette tilbehør. For eksempel skal flæskesteg serveres med rødkål, rejer med mayonnaise og fiskefilet med remoulade.

Klik på logoet for at se udvalget

anthon berg logo
toms logo