fbpx

Hotdog

Jeg spurgte i et opslag på facebook “Hvad savner du?” og svaret kom prompe fra en dansk-amerikaner “Kan man få en dansk hotdog?”

Og på en måde, ja. Det vil sige at jeg nu har al tilbehøret, men selve hotdog pølserne (eller noget der ligner) skal du finde lokalt.

Så savner du en god dansk hotdog så køb alt det tilbehør du skal bruge her og få sendt det til lige der i verden hvor du er.

Hvad tilbehør skal du have på din hotdog?

“En hotdog med det hele, tak”

En typisk dansk hotdog findes i to hovedvarianter, en almindelig hotdog, og en ristet hotdog. I begge tilfælde anvendes en wienerpølse. Den mest iøjnefaldende forskel på de to, er farven på pølsen. I en almindelig hotdog, bruges en kogt rød wienerpølse af svinekød, mens der i en ristet hotdog, bruges en brun/ufarvet ristet wienerpølse, også af svinekød.

Et ristet pølsebrød flækkes og får en streg sennep og ketchup i hver sin side. Derefter lægges pølsen i. Remuladeristet og rå løg tilsættes. Rækkefølgen kan variere, alt efter hvilken pølsemand, der laver hotdoggen, men der afsluttes typisk med et lag agurkesalat

En af grundene til hotdoggens store succes i Danmark er formentlig, at en hotdog med alle førnævnte ingredienser – også kaldet en ‘hotdog med det hele’ – indeholder alle fem grundsmage: salt, sødt, surt, bittert, umami og derudover også noget sprødt.

Kilde: wikipedia