fbpx
haribo bamse

HARIBO

Selv om HARIBO slet ikke er dansk, men tysk, så det det netop det mærke mange forbinder med dansk slik og det slikmærke mange husker fra barndommen.

Her i hoppen finder du et stort udvalg af både lakridser, vingummi og lækre mix poser. Hvis du ikke kan finde din favorit, så send en mail så den kan komme på listen

HARIBO

HARIBO, en sammentrækning af Hans Riegel og Bonn, er en tysk slikproducent. Haribo er Europas største slikproducent og blev grundlagt i Bonn i Tyskland i 1920. I Danmark blev HARIBO etableret i 1935, da de to familier besluttede at sammenlægge Sukkervarefabrikken Danmark og HARIBO til et nyt selskab: HARIBO Lakrids A/S.

Guldbamsen

HARIBOs mest kendte produkt er nok vingummibamserne, der også er firmaets maskot i form af en gul bjørn. På en original opskrift fra 1922 produceres der hver dag året rundt ca 160 millioner Guldbamser verden over. Guldbamser er to cm lange og laves i seks forskellige transparante farver og med en mild smag af ananas, citron, æble og hindbær. Hver farve bamse har sin egen smag omend forskellen er relativt lille, og derfor har været et hyppigt diskussionsemne blandt børn. Bamserne er en relativt hård vingummi med en stor sejhed. 

Guldbamserne støbes af varm vingummi-masse, der er farvet med frugt- og planteekstrakter. Til formstøbningen skal man bruge de såkaldte ”pudderkasser”der er flade kasser med glat strøget majsstivelse. Under produktionen trykkes figurstemplerne oppefra og ned i pudderkasserne, og deres aftryk sætter sig som fordybninger. På transportbånd kører kasserne til næste station, hvor den flydende vingummi på splitsekunder støbes i negativformerne via dyserne.

De nye vingummier skal derefter opbevares i tørrerum i lang tid for at blive faste. Derefter får de endnu et overtræk af voks, der giver dem et glinsende udseende og forhindrer, at de klæber til hinanden.

Haribo bjørn