fbpx
gajol logo

Ga-Jol

Siden 1933 har de små lakrids pastiller hjulpet danskere med ømme halse under sloganet “Det danske vejr, er Ga-Jol vejr”

Der bliver spist ca 600 millioner Ga-Jol’er om året

Ga-Jol

I 1933 blev den velsmagende lakridspastil, som vi kender den i dag, fremstillet. Den fik navnet Ga-Jol fra de to grundlæggere. »Ga« stammer fra Galle, »J« fra Jessen, mens »ol« blev tilsat dels fordi pastillen dermed fik et medicinsk klingende navn, dels fordi der var tilsat menthol.

Edvard Galle og Hans Jessen, som begge var uddannet kolonialhandlere og bolsjekogere lagde navn til pastillerne. I 1872 købte Galle og Jessen et komfur, to store kobbergryder, nogle valser og skæreapparater, og placerede det hele i et par ledige kælderværelser i Store Kongensgade i København, hvor de både producerede og solgte deres søde sager. Men det var først flere år efter den lille pakke blå Ga-Jol så dagens lys

Efterfølgende er der ikke sket de store ændringer med den lille blå papæske,der i 2001 fik klassikerprisen for godt og tidløst design.

“Det danske vejr er Gajol-vejr” og “Jeg er i lommen på dig” er nogle af de sloganer Ga-Jol i tidens har været mest kendt for

Kendetegnet ved alle de mange varianter er, at der i hver ‘flap’ på æsken er påskrevet et ordsprog eller citat, såsom: “Den, som ikke laver fejl, laver som regel slet ingen ting.

toms logo
haribo logo