fbpx
gajol logo

Ga-Jol

Siden 1933 har de små lakrids pastiller hjulpet danskere med ømme halse under sloganet “Det danske vejr, er Ga-Jol vejr”

Der bliver spist ca 600 millioner Ga-Jol’er om året

Ga-Jol

Ga-Jol var oprindeligt en halspastil mod ondt i halsen og hoste, men er i dag blevet en populær slikfavorit for mange danskere. Det er svært ikke at elske den karakteristiske smag af lakrids og menthol, som Ga-Jol er kendt for. Det er en smag, der har overlevet og stadig er lige så populær i dag som den var i 1933.

Edvard Galle og Hans Jessen, som begge var uddannet kolonialhandlere og bolsjekogere lagde navn til pastillerne. I 1872 købte Galle og Jessen et komfur, to store kobbergryder, nogle valser og skæreapparater, og placerede det hele i et par ledige kælderværelser i Store Kongensgade i København, hvor de både producerede og solgte deres søde sager.

Det var først flere år efter deres død den lille pakke blå Ga-Jol så dagens lys. Den fik navnet Ga-Jol fra de to grundlæggere. “Ga” stammer fra Galle, “J” fra Jessen, mens “ol” blev tilsat dels fordi pastillen dermed fik et medicinsk klingende navn, dels fordi der var tilsat menthol. Efterfølgende er der ikke sket de store ændringer med den lille blå papæske,der i 2001 fik klassikerprisen for godt og tidløst design.

Ga-Jol laver ikke kun den originale lakridspastil, men også varianter som Saltlakrids, Granatæble, Brombær, Lakrids & Chili og Engelsk Sirup samt slikposer med blød lakrids. Derudover har de populære lakrids shots med forskellige smagsvarianter. Alle produkterne er lavet med højkvalitets ingredienser.

Ga-Jol er kendt for deres reklamekampagner med sjove og fængende citater. Disse citater er blevet en del af den danske popkultur og er blevet brugt i mange forskellige sammenhænge. Nogle af de mest kendte citater inkluderer “Det danske vejr er Gajol-vejr, “Jeg er i lommen på dig”, og “Den, som ikke laver fejl, laver som regel slet ingen ting.”. Disse citater har skabt en stærk genkendelighed for Ga-Jol som brand og er blevet en vigtig del af deres markedsføring.

Hvilken Ga-Jol er din favorit?

toms logo
haribo logo