fbpx

En rigtig god mad

Et godt stykke rugbrød med dit yndlingspålæg. Lyder det lækkert?

Det kunne for eksempel være med ristet torskerogn med remoulade og ristede løg eller leverpostej med sprøde asier.

Har du lyst til et stykke dansk smørrebrød kan du få det der skal til lige her. Bare læg det i kurven, så kan du glæde dig til en god mad om et par dage.

Hvad skal du have på din mad?

leverpostej med rødbeder

Vidste du at……

Smørrebrødet er en stolt og velsmagende tradition. I midten af ​​det 1800-tallet havde arbejderne virkelig brug for energi i løbet af dagen og i frokostposen. Den madpakke, de bragte med sig var brød med noget påfyldning fra gårsdagens middag, såsom et stykke stegt fisk eller kød. 

Over tid udviklede smørrebrødet sig fra en simpel arbejdsfrokost til et dansk madhåndværk. En af dem, der gjorde dansk smørrebrød kendt over den ganske verden, var vinhandler og restauratør Oscar Davidsen. Han blev berømt for sin smørrebrødsseddel på 140 cm med op til 190 varianter.

Basen i smørrebrødet er stadig en skive af groft og saftigt fuldkornsbrød, men toppings varierer uendeligt. Blandt de klassiske varianter er den stegte rødspætte med remoulade, torskerogn med remoulade og ristede løg og selvfølgelig æg og rejer. Nogle smørrebrøds-opskrifter er så klassiske, at de har deres egne navne, såsom Sol over Gudhjem med blandt andet sild, radiser, rødløg og en æggeblomme.

Se pålæg og tilbehør længere nede